MIA/Vamil

De MIA (Milieu investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu investeringen) zijn twee verschillende regelingen.

Via de MIA/Vamil kunt u:

  • fiscaal voordeling investeren in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen,
  • innovatieve milieuvriendelijke producten sneller op de markt brengen.

Bent u een ondernemer en zoekt zoekt u binnen uw bedrijf naar de beste oplossingen die zo min mogelijk belastend zijn voor het milieu?

Laat u dan inspireren door de milieulijst. Op deze lijst van de MIA/Vamil regeling staan zo'n 360 investeringen die echte milieuwinst opleveren. Als u hierin investeert wordt niet alleen het milieu hier beter van, u profiteert ook zelf van een aantrekkelijke belastingaftrek.

Of heeft u een innovatief milieuvriendelijk product ontwikkeld dat u graag op de markt wilt brengen?
Ook dan kunt u bij de MIA/Vamil regeling terecht. U kunt een voorstel in dienen om uw product te laten opnemen op de Milieulijst. Dit vergemakkelijkt de marktintroductie van uw product.

EIA
Bedrijven die investeren in energiebesparing kunnen via de Energie-investeringsaftrek belasting besparen.
Op de nieuwe Energielijst staan investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, waarbij 40 % van de investeringskosten mag worden afgetrokken van de fiscale winst.

Met de EIA wil de overheid het Nederlandse bedrijfsleven aansporen tot energiebesparing en toepassing van duurzame energie.

Wilt u weten of uw investering in aanmerking komt voor EIA / MIA of Vamil?
Hollands Tuinbouwadvies staat u graag te woord op 06 - 389 18 349.